#1. Onze nieuwe voorstelling BAM!

De premiere van onze voorstelling BAM! komt dichterbij. Nog een paar weken en dan begint het monteren en daarna de try-outs. Typisch zo’n moment waarop we even stilstaan en terug kijken om te controleren of we datgene waarmee we dit proces zijn gestart nog steeds in het vizier hebben. 

Ik heb het gevoel dat deze stap juist nu van extra groot belang is. Nooit eerder hebben we zo zorgvuldig in kaart gebracht wat Percossa is. Wat wij willen laten zien, waar we goed in zijn (en vooral waar we niet goed in zijn). Aan het begin van dit maakproces hebben we ons ontdaan van alle franje, ruis, externe verwachtingen, ego’s en opsmuk, om terug te gaan tot de essentie van Percossa en onze wijze van performen.

Dan blijven er twee zaken als een paal boven water staan: virtuoze muziek en de gretigheid van straattheater.

Die twee zaken hebben Percossa ooit gevormd en die twee zaken moeten nu in de basis staan van BAM! Als deze basis goed is, puur overkomt en zonder compromis is, dan zijn alle toevoegingen (humor, dans, acrobatiek, magie) een welkome bonus en niet zozeer een effect die de show moet dragen. En zeker nu Freek erbij is, moeten we dichterbij onszelf blijven.

Momenteel werken we extra hard aan de virtuositeit en muzikaliteit, waarbij we goed kijken waar een ieder van ons het beste tot zijn recht komt. Zo werken we aan een speciale opdracht voor het publiek… Aangezien we altijd te horen krijgen dat we overal muziek op kunnen maken, hebben we een opdracht voor het publiek verzonnen: iedereen mag huistuinkeuken instrumenten meenemen, waar wij in de show muziek op moeten maken. Een soort challenge. En omdat het van alles kan zijn (wc borstel, bastognekoeken, worstel, etc), zou dat weleens volledig uit de hand kunnen lopen…

Heeft u al kaartjes voor de nieuwe voorstelling BAM!?
Kijk op onze speellijst voor concerten bij jou in de buurt!

Leave a Reply