Kindervoorstellingen Percossa

De Gebroeders Kist

Terwijl het laatste seizoen van “10 Jaar van de Straat” in volle gang was bereidde Percossa zich al voor op wat daarna kwam; de kindervoorstelling De Gebroeders Kist. In samenwerking met regisseur Margrith Vrenegoor en Oorkaan kwamen de mannen met een speciale kindervoorstelling die zich uiteraard kenmerkte door dat verrassende, overdonderende, swingende en ontroerende dat volwassenen al kennen van Percossa.

Gebroeders Kist - Hortheather Raalte - Maart 2015 - Monica in 't Veld (37)

Première: 05 februari 2011 in Het Concertgebouw in Amsterdam.
De voorstelling wordt nog steeds veel gespeeld. Afgezien van de voorstellingen in Nederland speelde Percossa de Gebr. Kist in Duitsland en Zwitserland (in het Duits) en in Polen (in het Pools), in Moskou (in het Russisch), in de V.S. en Canada (in het Engels) en in Italië (in het Italiaans).

Tijgers op de trap

een muziekvoorstelling voor kinderen vanaf vijf jaar

Een tijger recht in de ogen durven kijken. Echt zoenen. De beste drummer van de wereld worden. Dat staat op het verlanglijstje van Mo, maar in het ziekenhuis komt hier niets van terecht. Hij heeft zijn geheime vrienden Indy, Kauwboy en Motorman stiekem naar binnengesmokkeld. Want dan is hij ’s nachts niet zo alleen, zijn de pillen niet zo vies en is hij minder bang. Zouden zij hem kunnen helpen zijn dromen uit te laten komen?

tijgers

Tijgers op de trap is een humoristische en ontroerende muziekvoorstelling over niet bang zijn en dromen verwezenlijken.

Regie: Margrith Vrenegoor

Percossa gebruikt alles wat los en vast zit als instrument en speelt alle mogelijke ritmes om de meest hilarische, ontroerende en spectaculaire theatrale vondsten over te brengen. Je zit als publiek op het puntje van je stoel en wordt van de ene emotie in de andere geslingerd. Niet voor niets is Percossa de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot een wereldwijde sensatie.

SPEELLIJST PERCOSSA

oorkaan-profielfoto

Sofie en de mannetjes van de tijd

Luister goed naar de mannetjes van de tijd.

Soms gaat de tijd zo langzaam! Als je in de stoel van de tandarts zit, of als je bijna jarig bent. En soms lijkt de tijd razendsnel te gaan. Als je buiten aan het spelen bent en het ineens donker is. Of wanneer je te laat van huis vertrokken bent… Sofie luistert naar het tikken van de klok. Zo traag! Dan verschijnen de mannetjes van de tijd. Met een enkele slag kunnen zij de tijd laten vliegen, vertragen en zelfs stilzetten.

120318sofie en de mannetjes vande tijd©concertgebouw-69

Sticks

In Sticks ontdek je samen met de vier virtuoze slagwerkers van Percossa hoe je kunt praten zonder een woord te zeggen. Hoe je muziek kunt maken zonder muziekinstrumenten en hoe je je oren kunt openen voor geluiden die je nog nooit hoorde, zoals het ritme van vuur, musicerende dieren en spannende klanken uit de natuur. Een percussieconcert vol humor, van vier oer-nette mannen die misschien wel niet zo beschaafd zijn als ze doen voorkomen.

Adviesleeftijd: 4+

Foto: Bart Grietens