Lesmateriaal Kees

Kees - of de jongen die teveel scheetjes liet

Beste leerkracht en leerlingen!

Wat fijn dat jullie binnenkort naar de voorstelling Kees – of de jongen die teveel scheetjes liet komen! Een muzikale voorstelling over fantasie en boordevol slimme oplossingen om met je angsten om te gaan: donker, schaduw, water, geluidjes, de wind die tegen je raam, noem maar op. Om ervoor te zorgen dat de voorstelling echt ván jullie wordt, willen we jullie vragen het bezoek voor te bereiden. Wat moet je daarvoor doen? Simpel: bekijk de drie korte video’s. In deze lessen gaan wij, de spelers, samen met jullie het lied uit de voorstelling zingen, bewegen, tekenen en componeren. Sommige opdrachten komen zelfs in de voorstelling terug!

Goed te weten
Bij elke video zit een korte lesbrief met benodigdheden, teksten, tekeningen en extra opdrachten. En let op: je kunt natuurlijk altijd even de video pauzeren, of terugspoelen. Handig bijvoorbeeld voor tijdens het oefenen van het lied.

Wie is wie
De voorstelling wordt gespeeld door Frans, Eric, Janwillem en Freek. De vier mannen zijn zowel muzikant als acteur, wat betekent dat ze alle muziek spelen én tegelijkertijd het verhaal vertellen en uitbeelden. Maar dit zijn alleen nog maar de mensen óp het toneel. Wist je dat er achter de schermen nog veel meer mensen meewerken aan deze voorstelling? Maarten zit achterin de zaal en zorgt ervoor dat alles mooi uitgelicht en goed te horen is. Kiki is de regisseur en heeft de voorstelling mee bedacht. Morgana en Dieuwertje hebben het decor en de kleding gemaakt en Jan schreef het geweldige lied dat we samen gaan zingen.

We hebben ontzettend veel zin om jullie allemaal in het theater te zien tijdens Kees – of de jongen die teveel scheetjes liet. Veel plezier met de lessen en tot snel!

Groetjes, Frans, Eric, Janwillem en Freek.