Shows Percossa

Vier mannen, acht vuisten op tafel en een spiksplinternieuw spektakel. Dat Percossa veel meer is dan ‘Rebels of rhythm’ alleen weten we al lang. Dat ze zaal na zaal voor zich innemen met hun theatrale vondsten weten we al lang. Maar wie gaan er eigenlijk schuil achter die energieke bonken met die gespierde armen? Het zijn in ieder geval echte mannen die de wereld gezien hebben. En ze zijn gelukkig weer even terug in Nederland. Met regiegrootheid Jos Thie (Jochem Myjer, Armin van Buuren) gaan ze deze keer de diepte in. Ze zijn rauw, goudeerlijk en simpelweg lekker. Een ding is zeker: het is een knettergekke show vol bizarre acts en steengoede muziek.

Regie: Jos Thie
Lichtontwerp: Stijn van Bruggen
Geluidsontwerp: Maurits Thiel
Decorontwerp: Mirjam Grote Gansey
Video-ontwerp: Arjen Klerkx
Kledingontwerp: Dorine van IJsseldijk
Arrangementen: Bob Zimmerman


Momenteel speelt Percossa de voorstelling Unplugged. Wil je Percossa in het theater beleven?

Bekijk de speellijst

Heftige Drumvuurwerk? Humor? Acrobatiek?
Begonnen als brutale schoffies op straat, maar uitgegroeid tot een wereldwijde, onbeschrijfelijke theater-sensatie: PERCOSSA
Na 10 jaar bloed zweet en tranen, wereldreizen en internationale successen, trakteren deze ‘Rebels of Rhythm’ het publiek op de show der shows.
Geen compromis, geen adempauze, geen genade,
maar een bulderende percussie-achtbaan vol rake klappen, scherpe humor en acrobatische capriolen, verpakt in theatrale fijnzinnigheid want Percossa benadert slagwerk als middel om tot een voorstelling te komen, niet als doel.
‘Percussion will never be the same’
De pers roemt Percossa om de afwisseling in hun voorstelling. Gigantische Japanse trommels worden gecombineerd met minuscule attributen; dampende samba-ritmes wisselen af met oorverdovende stilte; hilarische grappen staan oog in oog met ontroerende ballads.

Onder regie van Karel de Rooij (Mini & Maxi) en Hans Minnaert (Internationaal Danstheater) gaan de mannen van Percossa tot het uiterste van hun fysieke kunnen, waarbij blauwe plekken en bloedneuzen geen uitzondering zijn.

“Anderhalf uur lang bewijst Percossa dat slagwerk vooral erg geestig kan zijn. (…) Een verrukkelijke voorstelling!”
-AD

“In hun jubileumshow ‘Tien jaar van de Straat’ wordt niet alleen vollop gedrumd en getrommeld, maar ook a capella gezongen, gegoocheld, gelachen (door het publiek weliswaar) en worden halsbrekende toeren uitgehaald.”
-De Telegraaf

“De energie spat van het podium”
-Leidsch Dagblad

“Percossa toont humor, harmonie en ritmiek ineen.”
-De Slagwerkkrant

“De vier slagwerkers van Percossa spelen met indrukwekkend veel afwisseling, precisie en energie.”
-Percussion Creativ, Duitsland